20. bázisát Kassán, Szlovákiában nyitja meg szeptember 14-én a Wizz Air, ahol egy Airbus A320 típusú repülőgépet fog állomásoztatni. A repülőgép leszállítása után a légitársaság 2 új útvonal üzemeltetését fogja megkezdeni Kassáról Doncaster Sheffield és Milánó Bergamo repülőterekre – közölte lapunkkal a légitársaság.

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air Airbus A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Az új kassai útvonalakkal együtt a Wizz Air összesen heti 11 járatot kínál három útvonalon Kassáról, a mostani bővítés 50%-os kapacitásbővítést jelent majd az előző évhez képest (2015 októberétől számítva).

A légitársaság meggyőződése, hogy szlovákiai terjeszkedése pozitívan hat majd a repüléssel és turizmussal kapcsolatos munkahelyekre, miközben a fogyasztók számára még több alacsony viteldíjú útvonalat tesz elérhetővé. A Wizz Air két szlovákiai repülőtérre üzemeltet járatokat.

“Ez a mai bejelentés jól példázza a Wizz Air elkötelezettségét Szlovákia mellett” – mondta Váradi József a kassai sajtótájékoztatón.

„Mindössze másfél évvel ezelőtt kezdtük meg működésünket az országban és már több mint 130 ezren utaztak velünk Kassáról és Poprádról elérhető útvonalainkon. Szlovákia a tizenkettedik ország, ahol bázist létesítettünk. A jövőben is szeretnénk még több alacsony viteldíjat és vonzó útvonalat elérhetővé tenni a szlovák utasaink és az idelátogatók számára” – tette hozzá Váradi József.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!