Légtérberepülést tart a Magyar Honvédség 2022. augusztus 15-én a kora délutáni órákban Budapesten, az augusztus 20-i légibemutató előkészítéseként – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A tárca felidézte, hogy a Szent István-napi programsorozat részeként augusztus 20-án 9 órától csaknem egyórás légiparádét láthat a Duna felett a budapesti közönség.

Ennek előkészítéseként augusztus 15-én, hétfőn, 13.30 és 15.00 óra között katonai helikopterek és repülőgépek tartanak légtérberepülést Budapesten az augusztus 20-i légiparádé helyszínén.

Az elmúlt években a légiparádén a Magyar Honvédség légierejének összes típusa részt vett, beleértve a JAS-39 Gripen vadászgépeket, Airbus A319 és Falcon szállítógépeket, valamint minden rendszeresített katonai helikoptertípust is.

Ebben az időszakban a Duna Parlament és Lánchíd közötti szakaszán megnövekedett hanghatásra, valamint részleges folyamzárra lehet számítani – hívta fel a figyelmet a HM.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – írta közleményében a minisztérium.

Ha érdekelnek a repüléssel kapcsolatos friss hírek,
kövess minket a Facebookon!

Illusztráció. (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)