Kay Kratky az Austrian Airlines új vezérigazgatói posztjának várományosa. A Deutsche Lufthansa AG igazgatósága 2015. május 12-én nyújtja be javaslatát a felügyelő bizottságnak Kratky kinevezésére, aki augusztus 1-től követné Jaan Albrecht-et az Austian Airlines élén. Albrecht a Lufthansa és a Turkish Airlines vegyes vállalatához, a SunExpress-hez igazol át.

Kay Kratky (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Kay Kratky (Fotó: AIRportal.hu)

„Egy nehéz időszakot követően az Austrian Airlines jó úton halad tevékenységének további bővítése és a versenyképes működés felé. Jelenleg a társaság repülőgép flottájának erőteljes modernizálására koncentrálunk és arra, hogy Bécset mint légiközlekedési csomópontot erősítsük. Kay Kratky ideális jelölt arra, hogy elvezesse a légitársaságot a további sikeres működés útján” – mondta Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a rendkívül nagy tapasztalattal bíró, a Lufthansa Csoporton belül elismert légiközlekedési vezetőt, Kay Kratky-t jelölhetjük a posztra, aki vezetheti majd az Austrian Airlines-t” – tette hozzá Harry Hohmeister, az Austrian Airlines AG felügyelő bizottságának elnöke. „Úgy gondolom, hogy Kay Kratky a tökéletes választás az Austrian Airlines élére, aki sikeresen átvezeti a társaságot fejlődésének következő szakaszába, miközben tovább erősíti a bécsi légiközlekedési központot, növeli a vállalat nyereségességét és kiaknázza a növekedési lehetőségeket.”

Az 57 éves Kay Kratky 2011 óta a Lufthansa German Airlines vezetőségének tagja. Operatív igazgatói hatáskörében jelenleg a légijármű-üzemeltetésért és a 20 ezer alkalmazottat foglalkoztató frankfurti légiközlekedési központ irányításáért felel.

A frankfurti születésű szakember gépipari tanulmányait a Darmstadti Műszaki Egyetemen végezte el, majd 1979-ben pilótaképzés keretében megkezdte szakmai pályafutását a Lufthansánál. A vállalatnál Boeing 747-es típus kiképző kapitánya és flottaparancsnoka, majd 2001-től a Lufthansa Cargo AG ellenőrzési műveleteinek vezetője lett. Közlekedésirányítási vezetői és MD-11-es gépeken teljesített kapitányi tevékenységét követően 2008-ban kinevezték a Kínában, Sencsenben működő Jade Cargo International ügyvezető igazgatójává. A szakember 2011 óta a Deutsche Lufthansa AG tagvállalatának, a Lufthansa Passage Airline-nak operatív igazgatója és igazgatósági tagja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!