Megállapodást kötött egy laboratóriummal a Wizz Air, hogy utasai kedvezményes áron vehessék igénybe az Egyesült Királyságban a karantén feloldásához és az egyes országokba történő utazáshoz szükséges koronavírus-teszteket.

A légitársaság közlése szerint november 27-től az érintett utasok egy promóciós kódot kapnak, ennek felhasználásával a Confirm Testing nevű labornál 120 font helyett 85-ért (48 600 helyett 34 500 forint) rendelhetnek maguknak koronavírus-tesztelésre alkalmas készleteket.

A Fit to Fly csomag a PCR-tesztekhez szükséges minta levételéhez szükséges pálcikát, annak tárolására flakont, részletes használati útmutatót és egy azonosítócímkét tartalmaz, valamint mellékelik a levett minta védelmére szolgáló csomagolóanyagot, egy formanyomtatványt és a díjmentes postázáshoz szükséges borítékot is.

A tesztelőkészlet nem igényel speciális tárolást, így az utasok már hetekkel a tervezett repülés előtt megrendelhetik, a labor pedig a nemzetközileg elismert ISO 17025 sztenderdnek megfelelően dolgozik, és a negatív eredményről hivatalos tanúsítványt állít ki.

Forrás: Wizz Air

Amint korábban megírtuk, az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy december 15-től a mentesített országok listáján nem szereplő helyekről belépő utasok öt nappal a megérkezésük után elvégzett koronavírus-teszt negatív eredményének birtokában szabadulhatnak a kötelező karanténból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz-féle tesztcsomag emellett megfelel azoknak az előírásoknak is, ahol a célország kér az indulást megelőző 72-96 órával elvégzett és negatív eredményt mutató tesztet. Az érintett országok listája a laboratórium weboldalán tekinthető meg.

A teszteredmény a postai átfutással együtt 3-4 napot vesz igénybe az Egyesült Királyságban.