Boeing 737 MAX-8 új generációs utasszállító repülőgépek beszerzésére írt alá szándéknyilatkozatot a Travel Service. A cseh charter légitársaság a mai Párizsban tett bejelentés szerint három gép vásárlására készül.

A listaárak alapján számítva 301.5 millió dolláros szerződés aláírásával a Travel Service lett az első kelet-közép-európai légitársaság, amely a Boeing 737-es típuscsaládjának legújabb, MAX generációja mellett döntött.

Csehország legnagyobb magánlégitársasága jelenleg 28 darab Boeing 737-est üzemeltet flottájában. Ezek között vannak közvetlenül a gyártótól és lízingcégek útján beszerzett gépek is.

A Boeing 737 MAX-8, a jelenleg forgalomban lévő Next Generation 737-800-as korszerűsített, költséghatékonyságban továbbfejlesztett változata. A gyáriak ígérete szerint a legújabb 737-es generáció az új CFM International LEAP-1B hajtóműveinek és kettős tollazatú Advanced Technology Winglet szárnyvégeinek köszönthetően 13%-kal lesz üzemanyag takarékosabb a mai típusoknál.

A fedélzeten a Next Generation típusokon opcionális tartozékként már sikerrel bevezetett Boeing Sky Interior (BSI) berendezés szolgálja az utasok kényelmét. Az energiatakarékos, változtatható fényerősségű és színezetű LED kabinvilágítást, az új üléseket, kárpitokat, burkolati elemeket, hatékonyabb olvasólámpákat és az eddiginél is praktikusabb csomagtartó rekeszeket is magába foglaló BSI csomag a MAX modellek alapfelszereltsége lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!