Lezárták péntek délelőtt a londoni Heathrow repülőtér mindkét futópályáját, miután a British Airways egyik Airbus gyártmányú repülőgépe kényszerleszállást hajtott végre.

Az első nem hivatalos értesülések szerint az Airbus A319-es (G-EUOE) egyik hajtóműve közvetlenül a felszállás után kigyulladt és a másik is megrongálódott, feltehetően azért, mert a gép madárrajjal ütközött.

A későbbi híradások szerint a repülőgép előző napi karbantartását követően egyik hajtómű burkolatát sem rögzítették megfelelően. A burkolatok először csak a bal, majd nem sokkal később a jobb oldali hajtóműről is leszakadtak, melyet követően kezdett a jobb oldali hajtómű füstölni.

A járat eredetileg Oslóba tartott, amikor a felszállás után röviddel vissza kellett hogy térjen a Heathrow repülőtérre. A keskenytörzsű gép fedélzetén 75 utas tartózkodott.

Az utasok a vészcsúszdákon hagyták el a gépet, amely a futópályán állt meg. Az első beszámolók szerint az incidensben senki nem sérült meg. A vészhelyzet idejére a repülőtér mindkét futópályáját lezárták, de a kényszerleszállást követően a másik, szabad pályán újra indították a forgalmat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A balesetben érintett Airbus A319-es International Aero Engines V2500 típusú hajtóművekkel van szerelve. Az eseményről több fotó és videó is felkerült az internetre. Az illetékes hatóságok megkezdték az esemény kivizsgálását.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!