Halasztani kényszerült vadonatúj Boeing 777-300ER típusának bevezetését az American Airlines, mert az első gépen, amelyet eredetileg már decemberben átvettek volna gondok akadtak a kabinbelső kialakításával.

Decemberben állította volna szolgálatba az első Boeing 777-300ER típusú szélestörzsű utasszállító repülőgépét az American Airlines. A gépátvételt azonban el kellett halasztani, mert az első osztályú kabin kiépítésében nem várt problémák keletkeztek, amelyek részleteiről sem a légitársaság, sem a kivitelező Zodiac UK nem kívánt nyilatkozni.

Az első megnövelt hatótávú 777-300-ast jelen állás szerint a jövő év első hónapjának végén, 2013. január 31-én állítják csak forgalomba.

A típust eredetileg december 13-án Dallas és Sao Paulo közötti útvonalon vezette volna be az American és január 31-től már Dallas és London Heathrow között is repült volna. Az első célállomás a módosított ütemterv szerint is Sao Paulo lesz. December 13. és Január 31. között a flotta 777-200ER típusára írták át az útvonalat.


Korábbi cikkünk: American Airlines: jönnek a Boeing 777-300-asok (AIRportal.hu)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!