A brazil légitársaság első nemzetközi járata a Viracopos-Campinas – Fort Lauderdale útvonalon debütál december 1-jén. Az útvonalat a fuvarozó első szélestörzsű gépe, egy Airbus A330-200-as teljesíti.

Az üzleti osztály foteljei. (Fotó: Azul) | © AIRportal.hu

Az üzleti osztály foteljei. (Fotó: Azul)

A turista osztály sűrűn székezve várja a megnövekedett utasforgalmú csúcs időszak utasait. (Fotó: Azul) | © AIRportal.hu

A turista osztály sűrűn székezve várja a megnövekedett utasforgalmú csúcs időszak utasait. (Fotó: Azul)

December 15-től újabb desztinációval bővül a nemzetközi útvonalak listája, ez pedig szintén az Egyesült Államok egyik nagy városát, Orlandót teszi elérhetővé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Azul első gépe 250 utasra székezve érkezett, amelyet a légitársaság saját igényeire szabva 272 férőhelyesre bővített, így 24 hely jut az üzleti utasok számára 2-2-2 elrendezésben a Businnes classon és 248 helyen osztozhatnak a turista osztályra jegyet váltók 2-4-2 konfigurációban.

Az Azul ezzel a lépéssel a korábbi elképzeléseit gyökeresen megváltoztatta, a szerint ugyanis 36 businnes és 210 turista osztályú férőhelyet kínáltak volna, ami egy lényegesen utasbarátabb, szellősebb környezet lett volna. A légitársaság a módosított utaskabinnal a turista szezon utazóközönségét kívánja kiszolgálni, mivel márciustól már a korábbi elképzeléseknek megfelelően redukálódik a fedélzet székezése és 242 helyet kínálnak majd az utasok számára.

A szélestörzsű flotta felállítása folyamatban van, összesen hét darab Airbus A330-200-as és öt A350-900XWB alkotja majd a hosszútávú utakra alkalmas gépparkot. Az Airbus legújabb fejlesztése 2017-től gazdagíthatja a brazil fuvarozó flottáját.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!