Megérkezett Toulouseba a Skymark Airlines leendő első Airbus A380-800 típusú repülőgépének függőleges vezérsíkja, amelynek ezzel kezdetét is vette a végszerelési folyamata. Japán első Superjumbo üzemeltetője a tervek szerint az idei év folyamán veheti flottájába a kétszintes utasszállító óriást.

Egy Airbus A300-600ST Beluga segítségével érkezett Toulouseba a Skymark Airlines Airbus A380-as gépének vezérsíkja, amelyet előzőleg az európai repülőgépgyár hamburgi üzemében már a légitársaság színeire festettek.

A Skymark Airlines Japán harmadik legnagyobb légitársasága, a Japan Airlinest (JAL) és az All Nippon Airwayst (ANA) követően. A működését 1998-ban megkezdő vállalat összesen 6 darab A380-800-ast rendelt flottája számára, és a szigetországban e típus első üzemeltetője lesz.

A Skymark gépparkja jelenleg 32 darab utasszállítót számlál, ezek mindegyike Boeing 737-800 Next Generation típus. Az A380-asok mellett további 6 darab A330-300-asra is érvényes szerződése van a légitársaságnak. Az A330-asok átadásai, akárcsak az első A380-asé az idei évben veszik kezdetüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!