Két darab nagyteljesítményű utasszállító típussal, A330-200-asokkal támogatja meg az Alitalia útvonalhálózat fejlesztési programját az olasz légitársaságban 49% részben tulajdonos Etihad Airways.

Az AirFinance Journal információi szerint a szélestörzsű gépek szállításai a következő hónapban, júniusban mennek végbe a két légitársaság között létrejött öt éves időtartamú lízingszerződés értelmében. A tulajdonos Etihad Airways vezénylete alatt újjászerveződő Alitaliának a hosszú távú járathálózatának fejlesztése érdekében van szüksége újabb nagyteljesítményű repülőgépekre.

Alitalia A330-200-as, még a jelenlegi festésben. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Alitalia A330-200-as, még a jelenlegi festésben. (Fotó: Airbus)
Silvano Cassano, az Alitalia vezérigazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón prezentációja közben. (Fotó: Alitalia) | © AIRportal.hu

Silvano Cassano, az Alitalia vezérigazgatója egy korábbi sajtótájékoztatón prezentációja közben. (Fotó: Alitalia)

Mint arról az AIRportal.hu is beszámolt az Alitalia május 1-jén nyitotta meg Milánóból a sanghaji járatát, június 4-től pedig húsz évnyi szünet után Rómából Szöulba lesznek újra közvetlen járatai az olasz nemzeti légitársaságnak, amely mindkét útvonalat A330-asokkal üzemelteti.

Az Alitalia hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas szélestörzsű gépparkja jelenleg kétféle típusból, az A330-200-asból (12 db) és a Boeing 777-200ER-ből (10 db) áll.

Januárban az Etihad Airways és az Alitaila közös római sajtótájékoztatóján az olasz légitársaság megújításának meghirdetése mellett az egyik leghangsúlyosabb üzenet éppen a hosszú távú hálózat bővítése volt. Az Etihad Airways már ott és akkor világossá tette, készen áll az Alitalia flottájának fejlesztésére, amivel kapcsolatban meg is kezdték a konkrét tárgyalásokat. Az úti célokat illetően elhangzott, hogy New York, Chicago és Rio de Janeiro járatainak sűrítése mellett San Francisco, Mexikóváros és Santiago de Chile lesznek új célpontok az előbb sorolt távol-keleti városokkal együtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Silvano Cassano, az Alitalia vezérigazgatója, amely az irányítása alatt álló légitársaságot ötcsillagos színvonalra kívánja terelni nemrég közölte, június 4-én fogják bemutatni az Alitalia új, szándékuk szerint elegánsabb és modernebb megjelenést teremtő arculatát, amellyel a repülőgépek festésmintáját és az alkalmazottak formaruháit is megújítják.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!