Az Air Cargo Germany 2012 Októberében veszi át a 2 darab Boieng 747-400ERF, azaz megnövelt hatótávval rendelkező repülőgépet. Ezeket a repülőgépeket azonban nem a gyártótól szerzi be, hanem az AirBridge Cargo cégtől, mely az ACG részvényeinek 49%-át birtokolja.írja cikkében az Air Cargo World szakmai portál.

A két új gép a már meglévő 4 darab Boeing 747-400SF mellé fog érkezni, azonban ezek közül kettő jövőre visszakerül a holland Martinair Cargo légitársasághoz, mivel lejár a bérleti szerződésük. Michael Bock, az ACG szóvivője hozzátette: ezek a repülőgépek is valószínűleg az újabb Boeing 747-400ERF-el lesznek helyettesítve, hiszen jóval nagyobb hatótávuk lehetővé teszik, hogy a cég újabb járatokat nyisson például Pekingbe, Chicagoba, vagy Mexikóvárosba. Továbbá az ERF verziójú 747-esek orra is nyitható, így jóval gyorsabbá válik a repülőgépek kiszolgálása.

Egy, a két cég közötti megegyezés szerint az Air Cargo Germany teljesen átveszi az AirBridge Cargo Európa és Észak-Amerika közötti útvonalait cserébe az ABC gyors árukezelést biztosít Moszkvában és Frankfurtban, a cégek legnagyobb bázisain.

A cég egyik Boeing B747-400SF típusú repülőgépe gurulás közben. (Fotó: Samu Ádám)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!