Többször volt műszaki probléma az utóbbi napokban az Emirates repülőgépeivel Budapesten. Technikai okok miatt nem tudott időben felszállni az Emirates Budapest – Dubaj járata hétfőn, de még a vasárnapi EK112-es járatot teljesítő gép is Ferihegyen van – az AIRportal.hu információi szerint.

Az Emirates Airbus A330-as repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Emirates Airbus A330-as repülőgépe Ferihegyen.
(Fotó: AIRportal.hu)

A hétfői Emirates-gép ugyan pontosan megérkezett Budapestre, a Dubajba visszainduló járat már nem tudott felszállni Ferihegyről. A járatot a légitársaság A6-EKR lajstromjelű Airbus A330-200-as repülőgépe teljesítette volna.

A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint az EK112-es járat indulása 15:05-ről este nyolc órára késik – cikkünk publikálásának időpontjában. Információink az utasok a terminálban várták az indulást.

Friss információ (2015.02.09. hétfő 23:10)

23:08-kor az EK-112-es járat felszállt Ferihegyről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Friss információ (2015.02.09. hétfő 22:40)

Az A6-EKR lajstromjelű repülőgép EK-112-es járatszámmal 22 óra után néhány perccel kitolásra került az állóhelyről, majd elgurult a 31L futópályáig, azonban a gép nem szállt fel, hanem pár perces várakozást követően visszagurult az állóhelyére. A Budapest Airport járatinformációs oldalán a gép indulását 23:25-re írták át.

Friss információ (2015.02.09. hétfő 18:42)

A Budapest Airport járatinformációs oldalán a gép indulását 21:30-ra írták át, azonban a dubaji repülőtér honlapja szerint a járat nem késik, hanem törlésre került, csakúgy, mint a vasárnapi járat.

A február 8., vasárnapi EK 112-es járatot teljesítő A6-EAQ lajstromjelű Airbus A330-200-as repülőgép – úgy tudjuk – technikai problémák miatt szintén nem tudott felszállni Ferihegyről. A Budapest Airport járatinformációs oldala szerint a járat nem került törlésre, azonban ez a repülőgép is a budapesti repülőtéren várakozott még hétfőn délután.

A légitársaság magyarországi sajtókapcsolataival megbízott ügynökség az alábbi rövid közleményt juttatta el az AIRportal részére a járatokkal kapcsolatban (2015.02.10. 11:24.):

Az Emirates 2015. február 8-i és 2015. február 9-i, EK112-es, Budapestről Dubajba közlekedő járata technikai okok miatt késéssel szállt fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, amely problémát a légitársaság azonnali beavatkozással kezelt. A 2015. február 8-i EK112-es járatát törölte a légitársaság, és a járat indulását 2015. február 9., 15:05 órára módosította. A járat végül 2015. február 9-én, 22:55 órakor szállt fel a budapesti repülőtérről.

Az érintett utasok számára a légitársaság éjszakára szállodai ellátást biztosított, illetve alternatív utazási lehetőséget más európai városokból. A Dubajból tovább utazó utasoknak segítséget nyújtott az utazás folytatásának megszervezésében, és lehetőséget biztosított arra is, hogy felvegyék a kapcsolatot az Emirates-szel, hogy a megszakított utazás miatt jóváírást kapjanak az esetlegesen felmerült költségeikre. Az Emirates elnézést kér az okozott kellemetlenségért. Az utasaink és a munkatársaink biztonsága a legfontosabb a számunkra, és e téren nem ismerünk kompromisszumot.

Több technikai probléma volt az elmúlt 2 hétben az Emirates A330-asokkal

Az utóbbi napokban-hetekben több technikai probléma is volt az Emirates budapesti járatain szolgáló Airbus A330-as repülőgépekkel.

A február 6-i, pénteki Dubajból érkező járat személyzete az orrfutóval kapcsolatos hibát jelentett, azonban a repülőgép végül gond nélkül leszállt Ferihegyen, majd az állóhelyére gurult.

Január 26-án szintén nem tudott felszállni a Budapestről Dubajba induló járat. Akkor az A6-EKX lajstromjelű Airbus A330-200-asnak akadt műszaki gondja. Információink szerint a repülőgép hajtóművével volt probléma. Az a gép csak 2 nap múlva tudta elhagyni Ferihegyet, üresen repült vissza Dubajba. Az utasok egy részét Bécsbe szállították át, mások pedig a másnapi járattal tudtak elindulni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!