A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy két új útvonalat indít Debrecen, illetve a holland Eindhoven és a milánói Malpensa repterek között.

A járatok 2012 decemberétől, kezdetben hetente kétszer indulnak majd Debrecenből. A már meglévő londoni járattal együtt a debreceni útvonalak körülbelül 100 000 utast szállítanak az első évben, és mintegy 100 új munkahelyet teremtenek a városban. Szintén ma jelentették be, hogy megkezdődött a vállalat téli menetrend szerinti jegyértékesítése, amely során a múlt évhez képest hat útvonallal többre, összesen 22 célállomásra válthatók jegyek.

A Wizz Air Debrecen-London útvonala népszerű mind az üzletemberek, mind a turisták körében, és az eindhoveni és milánói két új járat tovább erősíti majd a turizmus és a foglalkoztatás növekedését Debrecenben és vonzáskörzetében.

A mostani bővítés újabb bizonyítéka a Wizz Air magyarországi légi közlekedés melletti elkötelezettségének. A növekedést megünneplendő, a Budapestről és Debrecenből Eindhovenbe és Milánóba közlekedő járatokra már 3590 Ft-tól válthatók jegyek (egy útra, all inclusive) a wizzair.com honlapon vagy a 06 90 181 181-es telefonszámon.

A Wizz Air másik bejelentése szerint már válthatók jegyek a téli menetrend (2012-13) szerinti járatokra, amelyek már 22 útvonalon érhetőek el a tavalyi 16 útvonallal szemben. A légitársaság – a hivatalos jóváhagyások esetén – további négy, nem EU-országba is indít járatot a közeljövőben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Egyedül a Wizz Air biztosít alacsony árakon közvetlen összeköttetést Debrecen és Nyugat-Európa között. A több órás vezetés helyett az üzletemberek és turisták immár közvetlenül repülhetnek Kelet-Magyarországról. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy fejlesszük a légi infrastruktúrát a lakosság számára, és segítsük a turizmus fellendülését, valamint a munkahelyteremtést a debreceni régióban(.)” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere szerint: „A debreceni repülőtér jelentősége tovább erősödik a mai bejelentéssel, hiszen a két új járat indításával a térség legnagyobb forgalmú regionális repterei közé zárkózik fel. A London-Luton és Debrecen közötti járat indításának hatása megmutatta, hogy a légi összeköttetésekben rejlő lehetőségek kiaknázása hatalmas előnyökkel jár a város és az egész térség turizmusa számára.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!