Újabb Boeing Business Jet repülőgépek kerültek átadásra a múlt hét folyamán, ezúttal a vállalat legújabb Boeing 787-8 típusának két példánya került a megrendelőkhöz, akiknek kiléte természetesen ismeretlen a nyilvánosság számára.

“Döbbenetes, hogy egy hét alatt két BBJ 787 átadását láthattuk. A BBJ 787 is csatlakozik ahhoz a BBJ családhoz, amely a legalkalmasabb repülőgépek hadát mutatja fel a VIP piacon. A 787-es rendkívüli hatótávolsága, nagy utazósebessége, alacsony kabinnyomása, hatalmas ablakai és ultra csendes utastere teszi a típust ideálissá ügyfeleinknek.” – nyilatkozta Steve Taylor kapitány, a Boeing Business Jets elnöke.

“2014 igen izgalmas év lesz a BBJ számára, hiszen számos ünneplésreméltó mérföldkő várható. Ezek mellett három újabb BBJ 787-8, és az első BBJ 747-8 átadása is megtörténik, utóbbi a teljesen kiépített egyedi belső térrel kerül az ügyfélhez az év későbbi részében.”


A BBJ 787-8 valóban kitűnik hatótávolságával, hiszen leszállás nélkül 17 150 km megtételére képes. Mindemellett megnövelt fejtér, tisztább belső levegő, hatalmas csomagtér és átütő üzemanyag-hatékonyság is igyekszik a potenciális ügyfelek meggyőzésére.

Az első Boeing BBJ 787-8 2013 decemberében került az Egyesült Arab Emírségek légiflottájába. A következő években 2018-ig bezárólag 13 példány kerül leszállításra a Dreamliner VIP változatából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!