Az Air France légitársaság jövőre megszüntet kétezer állást a három évre szóló, évi 800 millió euró megtakarítást előirányzó terve részeként – jelenti a La Tribune című lap csütörtökön megjelenő száma „egybehangzó” forrásokra hivatkozva.

A kétezer állás leépítését úgy valósítják meg, hogy nem vesznek fel új munkaerőt a céget elhagyók helyére, legyen szó az alkalmazottak bármely kategóriájáról. A tervben ezenkívül szerepel a bérek és az előléptetések befagyasztása, a beruházások – főleg az informatikaiak – drasztikus csökkentése, a repülőgép-beszerzések visszafogása. A legveszteségesebb egy-két járatot megszüntetik. A tervet még jóvá kell hagynia januárban a cég vezetésének – írta a francia gazdasági napilap.

Van egy második, még inkább húsba vágó terv is, amelyről májusban vagy júniusban döntenek, és amely a cég rövid- és középtávú strukturális átszervezéséről szól.

Az Air France-nak az idén 600 millió euró vesztesége lehet a La Tribune értesülése szerint. A társaságnál nem voltak hajlandók megerősíteni ezeket az információkat.

A cég egy korábbi tervvel már megtakarított 595 millió eurót a márciusban zárult 2010–2011-es pénzügyi évben. Az Air France két év alatt megszüntette az állások tíz százalékát – közölte szeptemberben egy szóvivő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: HírTV, MTI

Tagadja a létszámleépítést az Air France – KLM

Air France-KLM Denies Reported Job Cuts

Air France-KLM on Thursday denied a media report that said the Franco-Dutch airline would cut 2,000 jobs in 2012 as part of a plan to save about EUR€800 million (USD$1 billion) annually over the next three years.

The report, published in French daily La Tribune, had said these cuts would go alongside 4,000 positions that have not been renewed over the last 15 months, citing several sources.

A spokeswoman for the airline told reporters: “Air France categorically denies this report.”

Air France-KLM, which is 15.7 percent-owned by the French state and 9.8 percent-owned by employees, spends about one-third of its revenue on staff, its biggest expense, compared with about a quarter for Lufthansa.

Reuters, 2011.12.15.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!