Európa legnagyobb low-cost modellben működő légitársasága közzétette a 2014-es pénzügyi év eredményeit, amely az előrejelzéseknek megfelelő adatokat mutatja. A bevételek mellett a járatok töltöttsége is növekedett.

A 2013. április 1. és 2014. március 31. között eltelt időszakban a Ryanair 81,7 milliós utasforgalmat produkált, amely az előző évi, 79,3 milliós számadathoz képest 3%-os növekedés. A bevételek terén is egyenletes pozitív változás volt tapasztalható, annak ellenére, hogy a jegyeladásból szerzett bevétel 4%-kal mérséklődött. Ez a kiegyenlítés elsősorban a kiegészítő szolgáltatásokból beérkező összegnek köszönhető. Habár valóban felfelé ívelt a bevétel, azonban az ebből származó profit kevesebb lett a 2013-es pénzügyi év során elértnél.

A légitársaság ugyancsak összegezte az elmúlt évben lezajlott szolgáltatás-, flotta-, és útvonalhálózat-fejlesztéseket, így a tavaly év végén bemutatott új, nagy mértékben könnyebb kezelésű weboldalt, az ingyenes második, kiegészítő kézipoggyászt, vagy az előzetes ülésfoglalás lehetőségét. Mindezek melltt szintén az előző pénzügyi év során történt egy újabb, összesen 180 gépes rendelés véglegesítése is.

A Ryanair Boeing 737-800 típusú repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Tóth Máté - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Ryanair Boeing 737-800 típusú repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Tóth Máté – AIRportal.hu)


A hivatalos közleményben megjelent a 2015-ös pénzügyi évre vontakozó előrejelzés is, mely 4%-kal nagyobb, körülbelül 84,6 milliós utasforgalmat remél, míg a járattöltöttséget jelző load factor-ra 2%-os, 85%-ra növekvő adattal számol az ír légifuvarozó. A jegyárak tekintetében a tavalyi pénzügyi évhez képest optimistább eredményt várnak, így az elvárásuk szerint 2%-kal növekedhet az ebből származó bevétel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!