A leszállást követően kicsúszott a futópályáról a Delta Air Lines McDonnell Douglas MD-88-as típusú repülőgépe New York-ban, a La Guardia repülőtéren.

Az N909DL lajtromjelű repülőgép a légitársaség DL1086 számú járatát teljesítette, mely Atlanta Hartsfield-Jackson repülőtérről tartott New York-ba.

A repülőgép helyi idő szerint 11:03-kor szállt le a La Guardia 13-as futópályájára, de nem tudott megállni és kicsúszott a futópályáról.

A baleset idején a repülőtéren erős hóesés volt. A repülőgép egy alacsony töltésnek ütközött, a gép orrfutója felfutott a repülőteret védő gátra, majd orra a tetején állt meg.

A fedélzeten tartózkodó 125 utas és 5 fős személyzet épségben hagyta el a repülőgépet a szárny feletti és a hátsó vészkijáratokon, az első jelentések szerint. Későbbi hírek egy súlyos sérültről szóltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csaknem 28 éves McDonnell Douglas MD-88-as repülőgép feltehetően komoly károsodásokat szenvedett – az ASN adatlapja szerint. A repülőgépből szivárog az üzemanyag, de tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem keletkezett. A repülőteret a balesetet követően több órára, helyi idő szerint este hét óráig lezárták.

A repülőtéren esett a hó a leszállás időpontjában, azonban a futópályát a Delta repülőgépe előtt pár perccel tisztították és a többi járat pilótája jó fékhatást jelentett.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!