Az amszterdami repülőtér 18R jelű, Polderbaan elnevezésű futópályájáról csúszott ki a KLM egyik Boeing 747-es repülőgépe szerda reggel a leszállást követően. A helyszínen készült fotókon az látható, hogy a PH-BFN lajstromjelű Boeing 747-406 típusú repülőgép orrfutója futópálya melletti füves területen állt meg, a főfutók a pálya aszfalt felületén maradtak.

A repülőgép reggel 6 óra előtt néhány perccel szállt le Amszterdamban a 18R jelű futópályára. A Polderbaan-on landoló, Nairobi névre “keresztelt” KLM-Jumbo a légitársaság KL-566-os számú járatát teljesítette Nairobi-ból Amszterdamba.

A helyszíni fotók tanúsága szerint a repülőgép orrfutója csúszott ki a futópályáról és nem a pálya végén történt az eset, azaz nem túlfutásról van szó.

Az orrfutó nem csuklott össze és más nagyobb sérülés sem látható a repülőgépen, a Boeing 747-es főfutói a futópálya aszfaltozott felületén álltak meg.

Az utasokat a futópályán szállították ki a repülőgépből, normál utaslépcsők segítségével, majd buszokkal szállították a terminálra. Vészkiürítésre nem volt szükség. Az eddigi információk szerint személyi sérülés nem történt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat személyzete – holland lapértesülések szerint – azt közölte az utasokkal, hogy a repülőgép fékrendszerével volt probléma. A futópályát a repülőgép elvontatásáig és a helyszíni vizsgálatok befejezéséig lezárták.

Az esemény időpontjában a repülőtéren párás-nedves időjárás volt, a szél gyenge volt és pályairányban fújt. A repülőgép 1993. márciusában teljesítette első repülését, azaz jelenleg 21,5 éves.

Helyszínen készült fotók a Twitterről:

Címlapfotó: Joordoetverslag / Twitter

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!