A nigériai Lagos repterén a Dana Air repülőgépe oldalra lecsúszott a futópályáról és a fűben állt meg, sérültekről nem érkezett hír, egy dél-afrikai 737-es pedig az egyik kerekét hagyta el a napokban.

Az 5N-BKI lajstromjelű, 1992-ben gyártott McDonnell Douglas MD-82-es a légitársaság Abuja és Lagos közötti, 9J 352-es számú járatát teljesítette április 23-án, fedélzetén 83 emberrel.

A járat esős időben szállt le Lagos repülőterén, de oldalra lecsúszott a futópályáról és a fűben állt meg. A repülőgép orrfutója a sárba süllyedt és becsuklott a helyszíni felvételek szerint.

Az utasok az első vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet, sérültekről nem érkezett hír. Szerdán a hatóság felfüggesztette a légitársaság üzemelési engedélyét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A napokban egy másik esemény is történt Afrikában, a Fly Safair Johannesburg és Fokváros között közlekedő Boeing 737-800-as repülőgépe a felszállás közben elhagyta bal oldali főfutójának egyik kerekét. A gép később biztonságosan leszállt, bár a fotók tanúsága szerint az érintett futómű megsérülhetett.