Eddig tisztázatlan körülmények közt kigyulladt egy Il-96-os szélestörzsű utasszállító repülőgép a moszkvai Seremetyevo repülőtéren június 3-án, kedden kora délután helyi idő szerint 14:26-kor. A repülőgép az Aeroflot orosz nemzeti légitársaság festését viselte, azonban a cég 2014. áprilisában már kivonta ezt a típust az utasforgalomból.

A lángok – meg nem erősített hírek szerint – a repülőgép pilótafülkéjében csaptak fel, majd onnan terjedtek tovább az utastér hátsó része felé.

A gép repülőtér északi részén, a termináloktól távoli műszaki előtéren található állóhelyen parkolt. A repülőgépen feltehetően éppen senki nem tartózkodott, így meg nem erősített hírek szerint senki nem sérült meg a balesetben.

A repülőtéri tűzoltók helyi idő szerint 15:26-kor eloltották a tüzet, a jelentések szerint a pilótafülke és az utastér teljesen kiégett és nagy felületen átégett a gép törzse, erről tanúskodnak a helyszínen készült fotók is. A tűz oka egyelőre nem ismert.

Az aviation-safety.net adatlapja szerint a leégett repülőgép a RA-96010 lajstromjelű példány volt. A repülőgép az elmúlt években több alkalommal is járt Ferihegyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: LifeNews.ru
Utolsó frissítés: 2014. június 3. 15:30

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!