Technikai probléma miatt nem sokkal a Ferihegyről történő felszállást követően, még Magyarország légterében visszafordult a Malév moszkvai járata. A járatot a HA-LOK lajstromjelű, Boeing 737-800-as típusú repülőgép teljesítette MA102 járatszámmal.

A repülőgép személyzete Eger térségében döntött a visszafordulás mellett, 10 000 láb magasságra süllyedtek majd nem sokkal 16:00 óra előtt leszálltak Ferihegyen a 31R futópályára. A személyzet nem közölte részletesen a visszatérés okát a légiforgalmi irányítással és a tűzoltók kivonulását sem kérték.

Update: az MTI információi szerint felszállás után 30 perccel működésbe lépett az oxigénmaszkokat kibocsátó rendszer. Az utasok az előírások szerint és a légiutas-kísérők utasítására a maszkokat felvették, és néhány percig használták, bár ezt a kabinnyomás csökkenése nem indokolta. A kapitány az emelkedés megszakítása mellett döntött, majd, miután meggyőződött arról, hogy a kabinnyomás megfelelő, az előírások szerint visszafordult Budapestre, és 15.47-kor rendben leszállt.

MAH102 – Budapest – Moszkva járat visszafordulás 2011. 11. 23. hangfelvétel:

Megnyitás a soundcloud.com-on.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Flightradar24.com
Screenshot és hangfelvétel: GTommi

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!