Rendes utasoktól régóta vágyott intézkedést hozott a kanadai bíróság egy balhés utassal kapcsolatban: kifizettette vele a plusz kerozin költségét.

Egy-egy dühöngő utasos cikk után a legnépszerűbb kommentekben vagy az utazástól való eltiltás, vagy pedig a plusz költségek kifizetése szokott lenni. Úgy tűnik, a kanadai bíróság most akarva-akaratlanul, de kedvében járt ezeknek az utazóknak.

Történt ugyanis, hogy még januárban a kanadai légitársaság Calgary-ból Londonba tartó, WS1-es járatát teljesítő C-FWAD lajstromú Boeing 767-300-as fedélzetén egy brit utas vélhetően ittassága okán nehezen viselte, hogy a légiutas-kísérők megtiltották neki, hogy kimenjen a mosdóba, mivel az övek becsatolására figyelmeztető piktogram világított.

Őt azonban ez nem akadályozta meg, kiment a mosdóba, majd visszatért a székéhez és nem csak a légiutas-kísérőkkel, de utastársaival is agresszíven kezdett el viselkedni. emiatt a jár kapitánya úgy döntött, visszafordul Calgary-ba. Érkezés után a férfit a repülőtéren letartóztatták és egyebek közt rendzavarással és hivatal személlyel való ellenszegüléssel is megvádolták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airlive szerint a múlt héten megtartott bírósági tárgyaláson a férfi bűnösnek vallotta magát. A bíróság összesen 21 ezer dollár pénzbüntetést szabott ki a férfira, ebben benne van a Calgary-ba történő visszaszállításához használt plusz kerozin ára is. Emellett a férfit minden vádpontért egy-egy nap börtönre ítélték, így összesen három napot kell majd börtönben töltenie.

A radarképekből sajnos nem derül ki, hogy honnan kellett visszafordulnia a járatnak, a Flightradar24.com adataiból az látszik, hogy jelentős, 4 óra késéssel indult el a gép és 5 óra csúszással landolt Gatwicken.