Elkészült a Boeing a KLM Royal Dutch Airlines leendő első 787-es Dreamlinerének a festésével. A holland légitársaság facebook oldalán ismertette a nagyvilággal, milyen is lesz a flotta legújabb nagyteljesítményű típusa.

Kapcsolódó cikk, előzmény Késik a KLM Dreamliner bevezetése

A KLM leendő első Dreamliere a festőhangárban. (Fotó: Boeing Company via KLM Royal Dutch Airlines) | © AIRportal.hu

A KLM leendő első Dreamliere a festőhangárban.
(Fotó: Boeing Company via KLM Royal Dutch Airlines)

A KLM első Dreamlinere annak az új arculatnak megfelelő festésmintát öltötte magára a Boeing hangárjában, amelyet a holland légitársaság többek közt éppen a 787-es jellegzetes formája miatt frissített.

A KLM tavaly tavasszal, az első új festésű gép, egy E-190-es bemutatója kapcsán ismertetett elgondolása szerint a legújabb utasszállító repülőgépek egyre hasonlóbb orr kialakítással és kontúrokkal rendelkeznek, ezért látták elérkezettnek az időt, hogy hozzájuk igazítsák az egyébként világszerte sokak által kedvelt kék-fehér színű vállalati arculatot.

A légitársaság már akkor előre bocsátotta, hogy a 2015-ben érkező Dreamliner az egyik legfőbb ihletője az új festésnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az új festésminta esti fényekben. (Fotó: Boeing Company via KLM Royal Dutch Airlines) | © AIRportal.hu

Az új festésminta esti fényekben.
(Fotó: Boeing Company via KLM Royal Dutch Airlines)

Immáron tegnap ki is gördült az első, teljes festést viselő KLM Dreamliner, egy 787-9-es, amely a 787-8-as alaptípushoz képest 6 méterrel hosszabb törzsének köszönhetően a nagyobbik utaskapacitású változata a típuscsaládnak.

Az érvényben lévő megrendelési szerződések alapján a KLM összesen 15 darab 787-9-est vár a flottájába, 6 darab 787-10-es mellett, amelyre nemrég, augusztusban formáltak igényt a meglévő 787-9-es rendelésükből átírva.

A KLM első, PH-BHA lajstromú Dreamlinere a Boeing gyárból származó fotók tanúsága szerint nemcsak hogy teljes festésben, hanem hajtóműveivel házasítva gördült ki tegnap. Ebből következőleg már nincs sok hátra a berepülési program megkezdéséig. Hogy az ünnepélyes átadás-átvételre mikor kerül sor azt egyelőre nem tudni, de a menetrend információk épp a héten derítettek rá fényt, hogy az eredetileg október 25-re tervezett első menetrendszerű járat Amszterdam – Abu Dhabi – Bahrein útvonalon csak később, várhatóan november 19-én száll fel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!