Kigördült az első, havi 7 gépet előirányzó gyártási ütem szerint készült Boeing 787-8-as. A vadonatúj gép a teljes gyártási sor 114. Dreamlinere és kereken a századik, amely az everetti üzemben készült. Üzemeltetője a British Airways lesz.

A Boeing nem elégszik meg a havi hét gépes kapacitással. Annak érdekében, hogy biztosítani tudják a megrendelői igényeket terveik szerint az év végére már elérik a tízes példányszámú produktivitási szintet. Jelenleg két plusz egy üzemben készül az amerikai gyártó legújabb generációs kompozit típusa. Az everetti és a dél-karolinai gyártósorok mellett felállítottak egy ideiglenes, gyorsító sávot is, amely kiegészíti a két nagy gyáregység kapacitásait.


Eddig összesen 50 darab Dreamliner került átadásra. Az üzemeltetők száma 8, ennyi légitársaságnak van jelenleg Boeing 787-es típusa. Bőven van még gyártani valója a Boeingnek, ugyanis több mint 800 gépet vár az az 58 különböző légitársaság, amely 787-es vásárlása mellett döntött.

Mindeközben már készülőben van a hosszított törzsű típusváltozat is. A 787-9-es prototípusának végszerelését várhatóan még az idén megkezdi a Boeing. Az első sorozatgyártott példányt pedig 2014 elején készülnek átadni az első megrendelő, az Air New Zealand számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!