Kigyulladt az iráni Qeshm Air egyik gépének hajtóműve közvetlenül a Gorganból történő felszállás után, a gépnek emiatt vissza kellett térni a kiindulási reptérre. Az első információk szerint az incidensben senki nem sérült meg.

Az orosz RT hírügynökség beszámolója szerint a repülőgép január 26-án, vasárnap magyar idő szerint kora este Teheránba tartott, fedélzetén 85 utassal, amikor röviddel a felszállás után kigyulladt a gép hajtóműve.

A járat személyzete úgy döntött, nem folytatja a repülést az iráni fővárosba, helyette visszafordult Gorganba, ahol kényszerleszállás után mindenkit evakuáltak a fedélzetről.

Illusztráció, a Qeshm Air egyik A300-asa (Forrás: Wikimedia Commons)

A fedélzeten tartózkodó 85 utas közül nem sérült meg senki helyi sajtóértesülések szerint.

Egyelőre a híradások alapján annyit lehet tudni, hogy a Qeshm Air egyik Airbus gyártmányú repülőgépéről van szó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság a nagyobb kapacitásigényű belföldi útvonalakon, valamint nemzetközi forgalomban Airbus A300-600-as és A320-as repülőgépeket használ.

Iránban két nap alatt ez a második incidens, amely az országban bejegyzett légitársaság gépével történt: január 25-én az Iran Air Tour Teheránból Isztambulba tartó A300-600-asának kellett kényszerleszállást végrehajtania futóműveinek meghibásodása miatt.