Kigyulladt egy külső energiaforrásra (GPU) kötött ATR 72-es a lagosi Murtala Muhammed Repülőtéren, a balesetben senki nem sérült meg.

A Daily Nigeria információi szerint az 5N-BPE lajstromú ATR 72-200-as az Overland nevű, lagosi székhelyű légiársaságé volt. Adatbázisok szerint a 26 éves gép 2012 októbere óta repült a légitársaság flottájában.

A baleset a repülőtér kisgépes terminál mellett lévő karbantartó hangárok előtt történt, ahol a gép épp külső áramforrásra volt kötve, bár az egyelőre nem derült ki, hogy a tűzeset emiatt keletkezett volna.

Sam Adurogboye, a Nigériai Llégiközlekedési Hatóság egyik vezetője azt mondta, értesültek a balesetről ás várják a légitársaság jelentését a baleset körülményeiről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tunji Oketunbi, a balesetvizsgáló bizottság szóvivője a lapnak azt mondta, szakemberek már megérkeztek a helyszínre és megkezték a baleset okainak feltárását.

A nigériai Overland légitársaságot 2003-ben alapították, flottájuk jelentős részét az ATR 42-es és 72-es típusok teszik ki. Összesen 9 géppel 10 célállomásra közlekednek, kizárólag belfödi járatokat teljesítenek.

A képek tanúsága szerint az ATR teljesen kiégett, vélhetően leselejtezik.