Az indiai low-cost légitársaság repülőgépe Delhiből érkezett a kathmandui nemzetközi repülőtérre, majd az előírtaknak megfelelően, mindenféle probléma nélkül landolt a 02-es irányú futópályán, de a gurulás közben füst tört elő a jobb oldali főfutóból.

A The Aviation Herald információi szerint az incidensben a VT-IEU lajstromjelű Airbus A320-as volt érintett, mely 2014. március 8-án, összesen 176 utassal és 6 főnyi személyzettel a fedélzeten érkezett Nepálba.

A repülőgép egyes hírek szerint a futópálya melletti gurulóúton megállt, majd a légiutaskísérők megkezdték a keskenytörzsű evakuálását a repülőgép vészcsúszdáin, azonban az alábbi videón az látható, hogy a repülőgép vészkiürítése az állóhelyre történő megérkezést követően történt meg.

Az vészkiürítés során senki sem sérült meg, valamint az utasszállítóban sem keletkezett komolyabb kár a helyi mentőegységeknek köszönhetően, akik hamar a helyszínre érkeztek, és lehűtötték a repülőgép fékrendszerét.

Az eljárásról egy amatőr videó is készült, melyen megfigyelhető, hogy az utasok a jobb oldali (R1-es) ajtót használják. Érdekes tény lehet az is, hogy az utasok többsége magánál tartja a kézipoggyászt is, mely annak ellenére veszélyes és tiltott, hogy senki élete nem forgott veszélyben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!