A Wizz Air Ukraine, az első diszkont légitársaság Ukrajnában, ma bejelentette, hogy szeptember 30-án megkezdi új, Kijev-Moszkva útvonalának üzemeltetését – közölte az AIRportal.hu-val közleményében a légitársaság.

Wizz Airbus A320-as. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Wizz Airbus A320-as. (Fotó: Airbus)


A Wizz Ukraine Kijevből kínált útvonalai. (Forrás: Wizz Air) | © AIRportal.hu

A Wizz Ukraine Kijevből kínált útvonalai. (Forrás: Wizz Air)

A légitársaság egyik új Airbus A320 típusú repülőgépe fogja kiszolgálni a Vnukovo Nemzetközi Repülőtérre közlekedő járatot. Ez Moszkva egyik nagy repülőtere, ahonnan egyszerű és könnyű bejutni a városba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air Ukraine hetente háromszor repül majd Kijevből Moszkvába, kezdetben kedden, csütörtökön és szombaton, október 27-től pedig hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik majd a járat.

„Nagyon örülünk, hogy moszkvai járatunkkal újabb, megfizethető szolgáltatást kínálhatunk Kijevből utasainknak” – mondta Bús Ákos, a Wizz Air Ukraine vezérigazgatója. – „A Kijev-Moszkva útvonal megnyitása régóta várt mérföldkő a Wizz Air Ukraine történetében. Ukrajna iránti elkötelezettségünk az elmúlt hat évben több millió utas számára tette elérhetővé a repülést, akik egyébként nem utaztak volna a magas viteldíjú társaságok monopolhelyzete miatt. Számításaink szerint alacsony áraink tovább erősítik majd a keresletet.

Ebben az ukrajnai légitársaságok számára kihívásos helyzetben számítunk a hatóságokra, hogy létrehozzák a fejlődéshez és a tisztességes versenyhez szükséges környezetet. A Nyitott Égbolt szerződéshez való csatlakozás bizonyítottan segít több légitársaság számára vonzóvá tenni a piacot, ezáltal a fogyasztók alacsonyabb árakhoz férnek hozzá és a választási lehetőségük is nagyobb. Ez az út vezet Európába, Európához, amely demokratikussá tenné a repülést, hogy a légi utazás mindenki számára elérhető legyen, ne csak a kiváltságosok számára. Az egészséges verseny támogatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az ukrán légiközlekedés meggyengülése elkerülhető legyen, valamint ahhoz, hogy növekedjen a turizmus és fellendüljön a munkahelyteremtés, amelyre nagy szükség van” – tette hozzá Bús Ákos.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!