Az idei Szingapúr Airshow keretében rendelt hat darab ATR 72-600-as típusú turbolégcsavaros gépet a Bangkok Airways, melyhez kettő opcionális lekötés is kapcsolódott, most ezt az opciót változtatta fix megrendelésre a thai fuvarozó és további egy gépet adott a rendeléshez.

Az opció fixálása és a plusz egy gép rendelése miatt a gyártó igen kedvező áron, 24,6 millió dollárért szállítja le a három gépet a Bangkok Airways számára, melyben a több mint 20 éve tartó töretlen partnerségi viszony is közrejátszott.

A gépek leszállítását még az idén elkezdik, az első ATR 72-600-as a negyedik negyedévben csatlakozik a flottához, melyhez folyamatosan érkeznek az új gépek. Az utolsó, felső vállszárnyas turbolégcsavaros masina 2017 első negyedévében kerül leszállításra.

A fuvarozó flottájában az elődmodell 72-500-as nyolc példánya teljesíti a rövid távú útvonalakat, míg a közép hatótávú flottát az Airbus A319/320-as típusú gépek alkotják.

A Bangkok Airways 1968 óta működik a délkelet-ázsiai régióban és az első magán légitársaságként említik. A fuvarozó sikeresen alakította ki útvonalhálózatát, melyet a belföldi és a környező országok turizmus szempontjából legpotenciálisabb üdülőhelyei alkotnak. A célpontok között szerepel: Samui, Phuket, Trat, a Maldív-szigetek, Sukhothai, Luang Prabang, Siem Reap (Angkor).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!