További Airbus repülőgépekkel bővíti a flottáját az amerikai Frontier Airlines. A választás ezúttal a jelenleg is gyártásban lévő Airbus A321-es ceo modellre esett, melyből összesen kilenc példányra adott le megrendelést a fuvarozó. A hajtóművek típusáról, valamint a utastér elrendezéséről egyelőre nem számolt be a légitársaság.

A Frontier jelenleg is az egyik legnagyobb Airbus flottát üzemelteti az Egyesült Államokban, ugyanis 35 darab A319-es, valamint 20 darab A320-as ceo, azaz a jelenleg kapható hajtóművekkel szerelt utasszállítót üzemeltet. Ezeken a repülőgépeken a francia SNECMA, és az amerikai General Electric cégek által fejlesztett CFM 56-os erőforrások működnek, így valószínűsíthető, hogy a leghosszabb keskenytörzsű Airbusokat is ilyen hajtóművekkel szerelteti fel a légitársaság.

A mai napon bejelentett megállapodás értelmében a Frontier Airlines összesen 89 darab repülőgépet fog átvenni az elkövetkezendő években, mivel a légitársaság 2011 novemberében összesen 60 darab Airbus A319neo-t, és 20 darab A320neo-t, azaz a legújabb hajtóművekkel ellátott egyfolyosós utasszállítót rendelt az európai gyártól.

Ilyen lesz a festése a Frontier gépeinek. (Grafika: Frontier Airlines) | © AIRportal.hu

Ilyen lesz a festése a Frontier gépeinek. (Grafika: Frontier Airlines)


A Frontier 2001-ben kezdte el homogenizálni a flottát, így most már csak az Airbus által gyártott repülőgépekkel repül, mely nagyban egyszerűsíti a karbantartást, valamint az üzemeltetéshez szükséges személyzet képzését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A low-cost idén szeptemberben kezdte meg az arculatfrissítést, melynek köszönhetően a repülőgépek új festést fognak kapni, valamint sok apró újítast is bevezetnek a fedélzeten, melyektől a vezetőség még több utast remél az elkövetkezendő években.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!