Nyilvánosságra hozta a Ryanair a 2014-es év első három hónapjára vonatkozó pénzügyi és utasforgalmi adatait. Az elért eredmények bizakodóan hatnak a légifuvarozó egész éves előrejelzésére is, tekintettel arra, hogy igencsak pozitívan zárták az idei első negyedévet az írek.

Az április 1-jétől június 30-ig számított első pénzügyi negyedév során a légitársaság összesen 24,3 millió utast szállított, amely négy százalékkal nagyobb számadat a 2013-as eredménnyel összevetve. A járatok töltöttsége is nőtt szintén négy százalékkal, így már 86%-os értéket értek el a Ryanair járatai a három hónap során.

A kilenc százalékos jegyáremelkedésnek és a csökkenő kiadásoknak köszönhetően az adózás előtti bevétel mértéke is emelkedett, méghozzá 11%-kal. Ám mégsem ez a teljesítmény a leginkább kiemelkedő, hanem az adózás utáni eredmény, amely a 2013. első pénzügyi negyedévi adataival összehasonlítva 152 százalékos növekedést tudhat magáénak. Így 78 millió euróról 197 millió euróra rúgott a nyereség mértéke.

A Ryanair Boeing 737-800 típusú repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Tóth Máté - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Ryanair Boeing 737-800 típusú repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Tóth Máté – AIRportal.hu)


Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatójának elmondása szerint, habár a másodlagos kiadások terén 4 százalékos többletet tapasztaltak, emellett a növekő utasforgalom és a népszerűvé váló, előre foglalható ülések lehetősége többszörösen visszahozta a többletköltségek okozta kiadásokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A low-cost modellben működő ír légitársaság bázishálózatát is kiterjesztette, így Athén, Brüsszel, Lisszabbon és Róma repülőtere is egy újabb Ryanair-bázisként üzemel. A téli menetrend során négy további bázis megnyitása várható, így Köln, Gdańsk, Varsó és Glasgow is felkerühet a hubok listájára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!