A sydney-i és heathrow-i repülőtér kimutatása szerint több százmillió dollár plusz bevételt generálnak az új kínai útvonalak a fogadó ország gazdaságában.

Az Airport World az ausztrál és brit vezető repülőtér adatait idézte, amelyek szerint összesen mintegy 800 millió dollár plusz bevételt hozott a fogadó ország gazdaságának az, hogy új kínai járatokat nyitottak az adott országba.

A syney-i repülőtér közlése szerint a Tianjin Airlines az új, csengcsoui járatnak köszönhetően 60 millió ausztrál dollár (átszámolva 40 millió amerikai dollár) plusz bevétel generálódik a helyi gazdaságban, mivel a járattal éves szinten 14 ezerrel több turista érkezik Ausztráliába. Geoff Culbert, a repülőteret üzemeltető társaság vezetője azt mondta, Kína felé ez volt a második legforgalmasabb, közvetlenül ki nem szolgált útvonal.

Fotó: AIRportal.hu

Az adatok szerint a sydney-i beutazó forgalomban Kína fejlődik a legnagyobb mértékben, és erre építve a repülőtér és egyéb cégek olyan szolgáltatásokat honosítottak meg, amelyek kimondottan a kínaiakra koncentrálnak. Példa erre a Baidu Maps térképszolgáltató, amely rendkívül népszerű a kommunista országban.

Heathrown nagyságrendekkel nagyobb összegek folynak be a kínai turistáknak köszönhetően, a Frontier Economics gazdasági elemző számításai szerint a kínai járatok má most is 510 millió font (720 millió dollár) plusz bevételt jelent a brit gazdaságnak éves szinten, és 15 ezer munkahelyet tartanak el. A kimutatások szerint heti egy extra járat 530 új munkahelyet támogat és 16 millió font (22 millió dollár) plusz bevételt hoz egy évben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Heathrow-ról jelenleg több mint 100 közvetlen járat indul Kínába minden héten, ezek közül 55 Hongkongba, 22 Sanghajba, 20 Pekingbe, 10 Kantonba közlekedik.