Átvette az első Sharkletes Airbus A321 típusú utasszállító repülőgépét a Sichuan Airlines, amely Kínában elsőként állít szolgálatba az európai repülőgépgyár új szárnyvégi kiegészítőjével ellátott hosszú törzsű A320-ast.

A Sichuan Airlines vadonatúj Airbus A321-es repülőgépe IAE V2500 sugárhajtóművekkel van szerelve. Fedélzete kétosztályos elrendezésben összesen 194 utasférőhelyet kínál, amelyből 8 business osztályú.

2013. augusztusi adat szerint a légitársaság flottájában 6 darab Airbus A330-as és 75 darab A320-as típuscsaládba tartozó gép teljesít szolgálatot, amellyel a Sichuan Airlines az egyik legnagyobb kínai üzemeltetője az Airbus gyártmányainak.


A China Southern Airlines leányvállalataként működő légitársaság 1995-ben vette át első A320-as típusát és az első kínai légitársaság volt, amely annak idején A321-est kezdett el üzemeltetni. 2009-ben pedig a Sichuan ugyancsak első volt abban, hogy az Airbus tiencsini végszerelő üzeméből származó első Airbus a társaság flottájába került.

Az A320-as család leghosszabb törzsű tagja, az A321-es idén júliusban szerezte meg az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) típusengedélyeit a Sharklet szárnyvéggel ellátott kivitelre. A legelső légitársaság, amely Sharkletes A321-est vett át szeptember elején a Finnair volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2.4 méter magasra felnyúló Sharklet amilyen látványos, legalább annyira hasznos is, mivel akár 4%-os üzemanyag takarékosságot is el lehet vele érni. A kevesebb fogyasztás révén az üzemeltetők 100 tengeri mérfölddel hosszabb útvonalakra, vagy 450kg-mal nagyobb hasznos teherrel repülhetnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!