Három darab Boeing 747-es repülőgéppel indul a Cargolux luxemburgi székhelyű áruszállító légitársaság kínai leányvállalata. A munkanéven “Cargolux China”-ként emlegetett légitársaság a Kínai Népköztársaság Henan tartományának kormányzóságával vegyesvállalati együttműködésben üzemel majd.

A Cargolux kínai terjeszkedési terveinek bejelentésére a cég 13. Boeing 747-8F repülőgépének ünnepélyes átvételére és a cég alapításának 45. évfordulójára megrendezett eseményen került sor.

Dirk Reich a Cargolux vezérigazgatója jelentette be, hogy a luxemburgi székhelyű áruszállító légitársaság kínai leányvállalata induláskor három darab Boeing 747-essel fog üzemelni, de három éven belül azt szeretnék, hogy a légitársaság flottája ötre bővüljön.

A kezdetben új és használt, de 10-12 évnél nem öregebb repülőgépekkel üzemelő légitársaság első sorban az Ázsián belüli és az USA irányába, a Csendes-óceánon átívelő útvonalakra fókuszálna. Utóbbi a cég forgalmának 80%-át tenné ki a tervek szerint.

A Cargolux China-nál üzemelő három repülőgépet nem az anyacég 25 gépes flottájából vonnák ki, azaz a Cargolux flottája nem csökken az új leányvállalat létrehozásával az Aircargonews információi szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Cargolux

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!