Nemrég jelentette be az ír fapados légitársaság az új szolgáltatását, a Ryanair Choice-t, amely előre láthatólag nyár végén indul el. De mit is kínál pontosan ez a törzsutasprogram?

A Ryanair Choice nem egy megszokott törzsutasprogram, nem lehet mérföldeket vagy pontokat gyűjteni, és nem jár belépés a repülőtéri várókba sem.

Ehelyett az utasoknak lehetőségük van ingyen kiválasztani az ülőhelyüket, jár nekik a priority bording és a gyorsabb beszállás (ahol ez lehetséges), valamint lehetőségük van 10 kilogrammos feladott poggyászt adni az utazásukhoz. 

A Ryanair Choice szolgáltatás ára 199 euró, és egy évig érvényes.

De kinek érdemes megvenni?

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Ryanair

A Ryanair Choice biztosan nem éri meg azoknak, akik csak évente néhány alkalommal, mondjuk nyaralás céljából használják a légitársaság járatait, hiszen a 199 eurós, vagyis nagyjából 60 ezer forint körüli díj a The Independent kalkulációi szerint 7, míg más, fapados légitársaságokkal foglalkozó oldal szerint csak 20 út után térül meg.

Ezek a számok természetesen attól függően változnak, hogy az adott útra mennyibe kerül a priority boarding, az ülőhely választás és a poggyász.

A szolgáltatás egyébként nem sokban tér el a Ryanair Plus jegykategóriától, amelyhez szintén tartozik elsőbbségi beszállás, feladható poggyász, valamint az előre lefoglalható ülőhely.

Azok az utasok, akik kiváltják a Ryanair Choice lehetőséget, egy külön kódot kapnak, amelyet a MyRyanair oldalon keresztül érvényesíthetnek az utazásaik során.

Bár több kritika is érte az ír fapados légitársaságot, hogy a szolgáltatás egyszerű koppintása az Easyjet már meglévő, hasonló törzsutasprogramjának, a cég ezt cáfolta.