Ma adták át Londonban a Business Traveller magazin idei díjait. A neves utazási szaklap az olvasóközönsége szavazatai alapján négy fő kategóriában, légitársaságokat, repülőtereket, szállodákat és a szárazföldi közlekedésben érintett vállalatokat rangsorolt. A legjobb légitársaság mind közül a Qatar Airways lett, a légikikötők körében pedig a szingapúri Changi nyert.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is jelenlévő katari légitársaságnak a fődíj mellett másik két kategóriában is sikerült elsőnek lennie, így a legjobb business osztály és a legjobb közel-keleti légitársaság díját is bezsebelhette a londoni díjátadón. Ez utóbbi esetében az Emirates-től átvéve a tavalyi győzelmet.

A legjobb légitársaság kategória első öt helyezettje

A Business Traveller fődíját Richard Oliver, a Qatar Airways nagy-britanniai és írországi igazgatója (balra) vette át Londonban. (Fotó: Qatar Airways) | © AIRportal.hu

A Business Traveller fődíját Richard Oliver, a Qatar Airways nagy-britanniai és írországi igazgatója (balra) vette át Londonban. (Fotó: Qatar Airways)

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. Emirates
4. British Airways
5. Cathay Pacific

A második legjobb légitársaságnak választott Singapore Airlines négy másik kategóriában is első helyezést ért el, így lett a szingapúri a legjobb hosszú távú és a legjobb távol-keleti légitársaság mellett a legjobb turista osztállyal díjazott is, valamint a legjobb légiutas-kísérő személyzetnek is az övét ismerték el.

A legjobb repülőterek rangsorában idén is a szingapúri Changi lett az első. Második a hongkongi, harmadik a dubaji, negyedik a londoni Heathrow és ötödik az új dohai légikikötő, a Hamad. Európai szórásban az amszterdami Schipholt értékelte a közönség a legkiválóbbnak, második a londoni Heathrow, harmadik a müncheni repülőtér lett. A legjobb repülőtéri várónak járó díjat a Heathrow-n található British Airways Concorde Room kapta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársasági szövetségek rangsorában a Business Traveller olvasói idén ─ ahogy tavaly is ─ a oneworld-öt találták a legjobbnak, a Star Alliance lett a második és a SkyTeam a harmadik. A törzsutas-programok körében a British Airways Executive Clubja győzedelmeskedett, sorrendben a Lufthansa Miles&More és az American Airlines AAdvantage programjait maga mögé szorítva.

A rövid távú útvonalakon az olvasók a British Airwayst találták a legjobbnak, utána a Swiss és harmadik helyen az easyJet végzett. Hosszú távú útvonalakra a Singapore Airlines után másodikként a Qatar Airwayst, harmadikként az Emiratest szavazták meg.

A legjobb First Class szolgáltatást a Cathay Pacific nyerte el, a második az Emirates, a harmadik pedig a Singapore Airlines lett. A Business Class-ok közül a Qatar Airways vitte a pálmát a Singapore Airlines második és a Cathay Pacific harmadik helyezése előtt. A prémium turista osztályok közül a Virgin Atlantic Airwaysé találtatott a legjobbnak, utána az ausztrál Qantas és az Air New Zealand végzett még dobogós helyen. A turista osztályok közül a már említett SIA győzelem után a második helyen a British Airways, míg harmadikon a Cathay Pacific végzett.

Régiós besorolásban a legjobb kelet-európai légitársaság idén is a LOT Polish Airlines lett, második a CSA Czech Airlines és harmadik a Wizz Air. Az afrikai légitársaságok közül a South African Airways aratta a legnagyobb sikert, utána a Kenya Airways és az Ethiopian Airlines harmadik helyen. A Közel-Keleten a Qatar után az Emirates és az Etihad Airways végzett, az El Al negyedik lett. Távol-Keleten a Singapore Airlines után második a Cathay Pacific, harmadik az Asiana Airlines. Észak-Amerikában az American Airlines lett az első, a Delta Air Lines a második, az Air Canada a harmadik.

A low-cost légitársaságok kategóriájában az angol easyJet lett az első, a Norwegian a második és a Jet2.com a harmadik. A Ryanair lecsúszva a dobogóról a negyedik helyen végzett.

A kabinszemélyzetek közül a legjobb Singapore Airlines után a Cathay Pacific lett a második, és a Virgin Atlantic a harmadik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!