Kirúgták a LOT-tól a légiutas-kísérők munkáját irányító igazgatót, miután a neten erős megjegyzéseket tett a British Airways stewardesseire.

A történetről a Fly Guy’s Cabin Crew Lounge Facebook-oldal számolt be pár nappal ezelőtt. Bejegyzésükben azt írták, a Katarzyna Richter névre hallgató nő a neten cikizte a British Airways légiutas-kísérőit.

Director of Cabin Crew for LOT Polish Airlines Caught Cyber Bullying British Airways Crew On Social MediaA woman who…

Közzétette: A Fly Guy's Cabin Crew Lounge – 2019. augusztus 28., szerda

A nő a személyzet engedélye nélkül fényképet készített róluk munka közben, majd azokat feltöltötte a Facebook-oldalára és mindenki számára olvasható posztban azt írta kommentárnak, hogy a személyzet ápoltsága kifogásolható, a cipőjük koszos, egyenruhájuk túl szűk, tokájuk van, fogaik rohadnak és a frizurájuk is kócos.

Ez után a magát a LOT-nál a légiutas-kísérők munkáját irányító igazgatónak leíró Richter azt is felvette, hogy vajon a munkájukban is olyanok-e, mint ahogyan kinéznek és feltette követőinek a kérdést, hogy ők is a külsejük alapján ítélik-e meg a légiutas-kísérőket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bejegyzést azóta alkotója törölte.

A korábban arab légitársaságoknál dolgozó nőt ezután viselkedése miatt kiosztották a közösségi médiában, de azzal védekezett, hogy az arab légitársaságok sokkal jobban figyelnek a személyzet külső megjelenésére, emiatt jobban észre veszi a – szerinte – hiányosságokat.

Fotó: LOT Polish Airlines

A lengyel Fly4Free információi szerint munkáltatója sem volt elnéző dolgozójával, viselkedése miatt kirúgták a légitársaságtól. A LOT amellett, hogy sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban azt közölte a lappal, hogy a légitársaság alapelveivel és elvárásaival szöges ellentétben állnak Richter szavai, viselkedése elfogadhatatlan, így azonnali hatállyal kirúgják.