Címlap Címkék Légiutas-kísérő

Címke: légiutas-kísérő

Ismét járatokat töröl az Austrian a folytatódó munkaügyi vita miatt

A Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata közel száz járatát törli április 4-én, csütörtökön, két budapesti járatpár is érintett, maga a Lufthansa viszont megállapodott a dolgozóival.

Száztíz járatát törli csütörtökön az Austrian Airlines

A Lufthansa-csoport osztrák leányvállalatánál várhatóan a járatok egyharmadát törlik csütörtökön, miután a légi személyzet munkaügyi tanácskozást tart.

Sztrájkolnak a Lufthansa légiutas-kísérői kedden és szerdán

Március 12-re Frankfurtban, március 13-ra pedig Münchenben szólította fel munkabeszüntetésre a német légitársaság légiutas-kísérőit az UFO szakszervezet, az egy-egy napon minden budapesti járatát törölte a Lufthansa.

Ötezer légiutas-kísérőt vesz fel az Emirates

A dubaji légitársaság a növekvő szélestörzsű flottájához tervezi a létszámbővítést 2024-ben, mások mellett Magyarországon is toboroz majd.

Kígyó okozott rémületet a Thai Air Asia belföldi járatán

Egy kis méretű kígyót vettek észre az utasok a Thai Air Asia Bangkokból Phuketre tartó Airbus A320-asának egyik ülések feletti csomagtárolójában.

Fegyelmit kap a Swiss Boeing 777-esének szárnyán szelfiző személyzet

A légiutas-kísérők egy videó tanúsága szerint a Buenos Aires-i reptéren a Zürichbe visszainduló járatuk előtti időben a gép vészkijáratán át kimentek a szárnyra, ott készítettek fotókat magukról és egymásról.

Előre kiválasztható fedélzeti menüvel csökkenti a pazarlást az Emirates

Az utasok akár már a repülés előtt két héttel, de legkésőbb 24 órával kiválaszthatják, hogy milyen meleg főételt szeretnének, a szolgáltatást július 25-től tesztelik egyes útvonalakon az üzleti osztályon.

Közel ezer járatot érint az olasz reptereken zajló sztrájk

A repülőtéri dolgozók mellett egyes légitársaságok személyzete is sztrájkol.

73 évesen is repül az Easyjet legidősebb légiutaskísérője

Legidősebb munkatársát köszöntötte az Easyjet, a 73 éves Pam Clarkot a 45 év feletti légiutas-kísérők toborzókampányának nagykövetévé nevezte ki a légitársaság.

Ismét Magyarországon toboroz légiutas-kísérőket az Emirates

Májusban két hazai helyszínen, Budapesten és Pécsett is nyílt napot tart az Emirates.
video

Ez történik, ha kigyullad egy powerbank vagy mobileszköz repülés közben

A légiutaskísérők felkészültek az ilyen helyzetek kezelésére, tehát hagyjuk, hogy végezzék a munkájukat!

Újra sztrájkolnak a Ryanair belgiumi légiutas-kísérői

A Ryanair belgiumi légiutas-kísérőinek sztrájkja miatt az ír légitársaság a Charleroi nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló legkevesebb 152 járatát törli a hétvégén, a munkabeszüntetés budapesti járatot nem érint.

Leépítések és sztrájk a nehéz helyzetbe került Finnairnél

Mintegy 150 dolgozójától kénytelen megválni a Finnair, a légiutas-kísérők munkabeszüntetése miatt több mint száz járatot kellett törölni, köztük egy budapestit is.

Rögzített beosztást vezet be pilótáinak és légiutas-kísérőinek a Wizz Air

A pilóták és légiutas-kísérők számára is elérhetővé teszi a rögzített beosztást a Wizz Air, ezzel hosszútávon is kiszámíthatóbbá és tervezhetőbbé válik a munkarend.

Megújítja repülőgépei fedélzetét és a kiszolgálást az Emirates

A légitársaság 2 milliárd dollárt fordít több mint 120 repülőgépe kabinjának átalakítására, emellett minden osztályon új szolgáltatásokkal fejleszti az utazási élményt.

Túl van a nyári káosz nehezén a Lufthansa

Stabilizálódott a német légitársaság üzemelése, de a helyzet csak a téli menetrendben rendeződik, a cég eközben megállapodott a béremelésről a földi dolgozóival, és nyereséges évet vár.

Maratoni sztrájkhullámra készülnek a Ryanair spanyol légiutas-kísérői

A légitársaság spanyol dolgozói januárig minden héten hétfőtől csütörtökig munkabeszüntetést terveznek, a magasabb bérek és jobb körülmények érdekében.
video

Börtönbüntetést kapott a Southwest légiutas-kísérőjét ütlegelő nő

Tizenöt hónap börtönbüntetést, pénzbírságot és kitiltást kapott az a 29 éves nő, aki egy légiutas-kísérővel összeszólalkozott, és többször is megütötte.

Személyzethiány miatt 4000 járatát törli a SAS nyár végéig

A Scandinavian Airlines a május, június, július és augusztus hónapokra tervezett 75 000 járatának több mint 5 százalékát kénytelen törölni.

Munkaerőhiány miatt kevesebb ülés lesz az Easyjet A319-esein

Az Easyjet hattal csökkenti a férőhelyek számát brit bázisú A319-esein, annak érdekében, hogy négy helyett három légiutas-kísérővel teljesíthessen járatokat velük.

Légiutas-kísérői feladatokra kérte fel pilótáit a British Airways

Belsős levelezések szerint a brit légitársaságnál nagy a munkaerőhiány, ezért a pilótákat kérték meg arra, hogy egyes járatokon segítsenek be a légiutas-kísérőknek.

Személyzethiány miatt tömeges járattörlésre készül a Jetblue is

Járatai jelentős ritkítását fontolgatja a következő mintegy két hétben a légitársaság a személyzet körében gyorsan terjedő koronavírusos esetek miatt, eközben az USA járványügye öt napra rövidítette a karantént.

A magyar Wizz-személyzet 90 százaléka már beoltatta magát

A Wizz Air magyarországi fedélzeti személyzetének 90 százaléka már beoltatta magát koronavírus elleni vakcinával.

Fél év alatt hatezer embert venne fel az Emirates

Folyamatosan emelkedik a légi utasok száma, ezért a dubaji légitársaság globálisan pilótákat, légiutas-kísérőket és karbantartókat egyaránt keres.
video

Megható flashmob: egy téren vették le formaruhájukat az Alitalia volt légiutas-kísérői

Flashmobot szervezett az Alitalia dolgozóit képviselő egyik szakszervezet, egy tér közepén egyszerre vették le formaruhájukat a légitársaság állásukat elveszített légiutas-kísérői.

Építs karriert a Lufthansa Technik Budapestnél!

A vállalat egyedülálló, repülőgép-szerelői (CAT-A) karrierlehetőséget kínál pályakezdőknek és pályaváltóknak, amellyel elsajátíthatják a szakma fortélyait, egészen az alapoktól.
Hirdetés
Translate »