A Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata közel száz járatát törli április 4-én, csütörtökön, két budapesti járatpár is érintett, maga a Lufthansa viszont megállapodott a dolgozóival.

Az Austrian Airlines pilótái és légiutas-kísérői számára szervez munkavállalói tanácskozást csütörtökön délelőtt a Vida szakszervezet, a légitársaság emiatt 92 járatát törölte vagy ütemezte át, az érintett utasokat értesítették.

Törölték a csütörtök délelőtti (OS 713) és délutáni (OS 721) Bécs és Budapest közötti járatokat, valamint ezek visszainduló párjait (OS 714 és 722). Csak a reggel 06:50-kor Bécsbe induló OS 718-as és a 22:15-kor Ferihegyre érkező OS 717-es járat közlekedik csütörtökön a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.

Az osztrák légitársaságnál nem ez az első munkabeszüntetés az elmúlt hetekben, március közepén fél napos részleges, a hónap végén pedig 36 órás időtartamban teljes leállás volt az akadozó bértárgyalások miatt.

Fotó: Austrian Airlines

Eközben a Lufthansa az év eleje óta tartó sztrájkokat követően március utolsó napjaiban megállapodott a földi személyzetet képviselő Verdi szakszervezettel. Ennek eredményeként a légitársaság megkötötte a földi kiszolgálóival, valamint a Lufthansa Technik és a Lufthansa Cargo dolgozóival az új kollektív szerződést, amely két lépésben átlagosan 12,5 százalékos béremelést és egyéb elemeket is tartalmaz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.