Az osztrák légitársaság nem tudott megegyezni a pilótáit és légiutas-kísérőit képviselő szakszervezetekkel, ezért a március 28-29-i lehetséges munkabeszüntetés miatt 400 járatot törölt, köztük budapestieket is.

Az Austrian Airlines a csütörtökön déltől pénteken éjfélig terjedő 36 órás időtartamban több mint 400 járatát törli, köztük mindhárom csütörtöki budapestit is.

Az ügy hátterében az áll a cég közlése szerint, hogy összesen 17 tárgyalási forduló után sem sikerült megállapodni a Vida szakszervezettel és a légiutas-kísérők üzemi tanácsával a béremelésekről, a tárgyalások az elmúlt hét vasárnapja óta szünetelnek a felek között.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság azért döntött a meghirdetett sztrájk idejére szóló járattörlések mellett, mert nem kívánja az utasokat az utolsó pillanatokig bizonytalanságban tartani. Az érintetteket az időben legközelebbi vagy a Lufthansa-csoport más légitársaságai által üzemeltetett járatokra foglalják át, amelyről az elektronikus csatornákon tájékoztatást adnak, de az utasok kérhetik a jegyár visszatérítését is.

Eközben a légitársaság első Boeing 787-9 Dreamlinere megérkezett Bécsbe, egyelőre az előző üzemeltető, a vietnámi Bamboo Airways színeiben. A légitársaság szélestörzsű flottájának fejlesztéséről itt írtunk bővebben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.