Ismét munkabeszüntetés bénítja meg a német légitársaság forgalmát, a Verdi szakszervezet szerda estétől szombat reggelig hívta sztrájkra tagjait, emiatt budapesti járatokat is töröltek.

A Lufthansa tájékoztatása szerint jelentős hatással lesz a menetrendre az újabb figyelmeztető sztrájk, amely március 6., szerda este 8 órakor kezdődik, és március 9., szombat reggel 7:10-ig tart.

A Verdi szakszervezet a légitársaság műszaki, logisztikai és képzési részlegeinek dolgozóit hívta sztrájkra, amelyhez csütörtökön hajnali 4 órától csatlakoznak a földi kiszolgálásban dolgozók is.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint szerdán még nem várható járattörlés a munkabeszüntetés miatt, ám csütörtökön egy kivételével az összes Frankfurtból és Münchenből Budapestre közlekedő járatát törölte a légitársaság. A jelenlegi információk szerint csak a 17:40-kor Frankfurtból érkező LH 1344-es és 18:25-kor visszainduló LH 1345-ös számú párja közlekedik csütörtökön.

Frissítés: a pénteki napon az összes budapesti járatát törölte a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az érintett utasokat emailben vagy a mobilapplikációban értesítette a légitársaság, amely ingyenes átfoglalást tett lehetővé, valamint a belföldi járatok esetében vonatjegyre beváltható utalványt ajánl. A törölt járatok utasait arra kéri a cég, hogy ne menjenek ki a repülőterekre.

A sztrájk az utasszállító járatok mellett a Lufthansa Cargo forgalmát is érinti.

A Verdi emellett a csütörtöki napra újra sztrájkba hívta a frankfurti és hamburgi reptereken az utasok és poggyászok biztonsági ellenőrzését végző dolgozókat is.

A Lufthansa és a Lufthansa Cityline 19 ezer légiutaskísérőjét képviselő UFO szakszervezet pedig szerdán dönt arról, hogy tagjai körében sztrájkot hirdet-e, az infláció miatti béremelésekről és a bónuszokról szóló munkaügyi vita eredménytelensége okán.

Amint korábban megírtuk, a légitársaságnál februárban is nagyszabású munkabeszüntetéseket tartottak a dolgozók február 7-én és 8-án, valamint február 19-től 21-ig.