A Kiskunlacháza Airporton, az ország legmodernebb kisgépes repülőterén forgatják a Good Day to Die Hard – Drágább, mint az életed című mozi legújabb epizódját Bruce Willis főszereplésével. A Die Hard ötödik részében a történet szerint John McClane (Bruce Willis) az orosz fővárosban próbálja a fiát kimenekíteni orosz gengszterek karmai közül.

A helyszínen egy MI-26-os típusú szovjet fejlesztésű helikopterrel veszik fel a jeleneteket. Ez a helikopter hadrendbe állítása óta a legnagyobb méretű és teljesítményű sorozatban gyártott forgószárnyas repülőgép. A gépet a fehérorosz rendkívüli helyzetek minisztériuma adta bérbe a forgatáshoz. A MI-26-os a világ legnagyobb helikoptere 33,8 méter hosszú, 8,2 méter magas és 32 méteres rotorátmérőjű, több mint 80 katona szállítására képes.

Király Anikó, a repülőtér sajtószóvivője nyilatkozott a filmforgatásról: „A Kiskunlacháza Airport 2500 méter hosszú és 45 méter széles kifutópályája és aszfaltburkolatú gurulóútjai tökéletes helyszínt biztosítanak a forgatásra. 2012.06.26-án délelőtt érkezett a 70 fős stáb Kiskunlacházára, járművekkel és mobil konyhával felszerelve. Az elkövetkező napokban légi felvételeket és harci jeleneteket forgatnak a repülőtér több pontján is.

A MI-26-oson kívül, ami most először repül magyar légtérben (az utóbbi néhány évet nézve – a szerk.) egy Eurocopter AS 350-es, és egy EC 120B Colibri típusú helikopter is a helyszínre érkezett. A legmodernebb technikával készült, pormentes és hőszigetelt hangáraink biztonságos tárolást szavatolnak a drága légijárművek számára a forgatás teljes időtartama alatt.”- mondta el a sajtószóvivő.

A MI-26-os indulása Budaörsről:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Belarus – Ministry for Emergency Situations (MChS) // Mil Mi-26T Halo // EW-260TF (ideiglenes oldalszám: 27)

Fotó: AdamS / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!