Új leányvállalatán, a British Airways Limited-en keresztül készül üzemeltetni London City és New York közötti üzleti járatait a brit nemzeti légitársaság – tudta meg a Flightglobal.com

A British Airways jelenleg két Airbus A318-100 típusú 32 business üléssel berendezett keskenytörzsű repülőgéppel üzemelteti a London City és New York közötti interkontinentális járatait. Az új leánycég az Airbusokat wet-lease bérlet formájában veszi át az anyacégtől, amely ennek megfelelően a személyzetet és a karbantartást is biztosítja a járatok, illetőleg a repülőgépek üzemeltetéséhez.

A járatüzemeltetés kiszervezése érdekében március 14-én alapították az Acoperco nevű céget, amely rögvest meg is igényelte a működéshez szükséges Brit Légügyi Hatósági engedélyeket.

Az Airbus A318 az A320-as típuscsalád legkisebb tagja. 6 méterrel rövidebb és 14 tonnával könnyebb, mint az A320-as. Függőleges vezérsíkja viszont nagyobb, így 80 cm-rel magasabb.

Az Acoperco végül május 17-én a jól csengő British Airways Limited névre váltott, az alapító dokumentumok szerint vezetői pedig az anyacég vezér-, és pénzügyi igazgatói, Keith Williams és Nicholas Swift.

Az új vállalat már javában tárgyal az amerikai Közlekedési Minisztériummal a járatok átvételét, illetőleg az üzemeltetési engedélyek megszerzését illetően. A British Airways Limited mindent megtesz azért, hogy az új modellben üzemeltetett járatok az eddig megszokott szövetségi keretekben működhessenek tovább, ezért párhuzamosan folynak a tárgyalások a oneworld légiszövetséggel, valamint a British legfőbb partnerével az Iberiával és az American Airlines-szal is a code-share megállapodások újrakötése érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways Limited nem ismeretlen név a légiközlekedésben, hiszen azonos az 1930-ban alapított vállalattal, amely később beolvadt a mai British Airways elődjeként számon tartott British Overseas Airways Corporation-be.

Nem egy átlagos A318-asról van szó. A kétosztályos elrendezésben akár 107 utas szállítására alkalmasan is beszékezhető fedélzetet a British Airways mindössze 32 darab business üléssel szereltette (Fotó: British Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!