Köd miatt akadozik a bécsi és a pozsonyi repülőtér forgalma is, több járat Ferihegyen szállt le délelőtt. Budapesten landolt a Ryanair Belgiumból Pozsonyba tartó repülőgépe hétfő reggel, az utasokat autóbusszal viszik a szlovák fővárosba – tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-t.

Hardy Mihály közölte: a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működésében a vasárnapi ónos eső nem okozott gondot, a le- és felszállópályákat folyamatosan sózták, takarították, így rendben tudtak indítani és fogadni járatokat.

Hozzátette: mintegy húsz induló járatnál azért adódtak kisebb, fél-másfél órás késések, mert a pilóták nemcsak a kormányfelület, hanem a gépek teljes jégtelenítését is kérték, ilyenkor egy-egy gépről akár több száz kilogramm lerakódott jeget is el kell távolítani. Hardy Mihály szerint hétfőn nem várható jelentős forgalom a repülőtéren, a karácsonyi csúcs már vasárnap lezajlott.

A Ryanair FR2831 számú, Brüsszel-Charleroi (CRL) - Pozsony (BTS) járata is Ferihegyre tért ki. A járatot a légitársaság EI-EMF lajstromjelű Boeing 737-8AS típusú gépe teljesítette | © AIRportal.hu

A Ryanair FR2831 számú, Brüsszel-Charleroi (CRL) – Pozsony (BTS) járata is Ferihegyre tért ki. A járatot a légitársaság EI-EMF lajstromjelű Boeing 737-8AS típusú gépe teljesítette

A bécsi reptéren jelenleg is sűrű köd jellemző, 250-300 méter közötti a vízszintes látástávolság, a függőleges látás azonban csak 30 méter. A pozsonyi repülőtéren valamivel jobbak jelenleg a körülmények, ott 400 méteres vagy annál nagyobb látást mérnek.

Nem tudott leszállni Bécsben a LOT Boeing 787-es Dreamliner repülőgépe sem, a gép személyzete körülbelül fél órás várakozást (holding) követően a Varsóba történő visszatérés mellett döntött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

SP-LRB LOT Boeing 787 Dreamliner | © AIRportal.hu

SP-LRB LOT Boeing 787 Dreamliner


Képek forrása: Flightradar24.com. A screenshotokat köszönjük tagjainknak!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!