Az Adria Airways modernizálja a gépparkját, ennek keretében búcsút vesznek regionális flottájuk eddigi egyik alappillérétől.

Az Adria Airways CRJ-200-as repülőgépe. (Fotó: Adria Airways) | © AIRportal.hu

Az Adria Airways CRJ-200-as repülőgépe. (Fotó: Adria Airways)

A ch-aviation értesülései szerint a szlovén légitársaság elérkezettnek látja az időt, hogy 2015 elején kivonja a menetrend szerinti forgalomból két Bombardier CRJ-200 típusú regionális utasszállítóját. Az egyik gép márciusban távozik, ezután pedig sajnos nem a további üzem, hanem a bontás vár rá.

A másik rövidtörzsű CRJ túléli a flottafejlesztési programot, azzal ugyanis charter feladatok ellátását tervezik. A -200-as szériájú repülők helyére a flottában nem ismeretlen CRJ-900-asok érkeznek, melyek több utast képesek szállítani kedvezőbb üzemeltetési költségekkel.

Jelenleg két CRJ-200-as és hat CRJ-900-as mellett két Airbus A319-es és egy Airbus A320-as is a légitársaság égisze alatt repül, melynek hosszútávú célkitűzései között szerepel további Airbus A320-as családba tartozó repülőgépek bérbevétele, illetve flottába való integrálása, ezzel is arra törekedve, hogy hatékonyabban tudják kiszolgálni az ország légi piacának igényeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!