A holland királyi légitársaság három éves partneri szerződést kötött az UNICEF-fel. Az együttműködés célja, hogy felhívják a figyelmet a gyermekek jogaira a légiközlekedésben.

„Nagyon örülök, hogy a KLM úttörő szerepet játszhat ebben a folyamatban, amelynek lényege, hogy az UNICEF-fel közösen dolgozunk a gyermekek jogainak kiterjesztésén, és erre építhetjük a teljes légiközlekedési ipar alapelveinek fejlesztését is.” – fogalmazott az együttműködés kapcsán Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

„Az UNICEF Hollandiánál nagyon örülünk, hogy a KLM kiáll a gyermekek jogaiért a légiközlekedési iparban. Ezt nem csak a gyermekmunkára és a gyermekprostitúcióra terjesztik ki, de magában foglalja az úgynevezett „gyermekbarát” munkafeltételeket a szülők részére, a marketinget, amely tiszteletben tartja a gyerekeket, és olyan kampányokat is, amelyek arra ösztönzik az alkalmazottakat, hogy támogassák a gyermekeket. A KLM nyitott a katasztrófák utáni akciókban való együttműködésre is. Például azáltal, hogy eljuttatja a segélyszállítmányokat a katasztrófa sújtotta területekre.” – nyilatkozta Jan Bouke Wijbrandi, az UNICEF Hollandia igazgatója.

2012-ben az UNICEF is aláírta azt a tíz irányelvet, amely a vállalatokra és a gyerekekre vonatkozik. Ezek a Gyermekjogi és Üzleti Alapelvek, amelyek az ENSZ Irányelvek Üzleti- és Emberi Jogokhoz című kiadványa alapján készültek, egyfajta útmutatóként szolgálnak majd a KLM-nek. A légitársaság arra fog törekedni, hogy minden tevékenysége alkalmával, akárcsak partnerei és beszállítói is, védelmezze és támogassa a gyermekek jogait.

A következő lépés az lesz, hogy ezeket a lépéseket igyekeznek kiterjeszteni a teljes légiközlekedési iparra. A cél, hogy támogassák a vállalatokat abban, hogy ezeket az elveket elfogadtassák a munkahelyeken, a piacon és a szélesebb társadalomban, amely majd segít fenntartani és támogatni a gyermekek jogait. A KLM az első légitársaság, amely támogatja a Gyermekjogok és Üzleti Elvek népszerűsítését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez az egyedülálló globális partnerség az UNICEF-fel, az ENSZ gyermekekkel foglalkozó szervezetével, szorosan igazodik a KLM azon törekvéséhez, hogy hozzájáruljon egy jobb társadalom kialakulásához. Ez a törekvés tükröződik AirCaires programjukban is, amelynek nevéhez számos oktatási és környezetvédelmi projekt fűződik az utóbbi évekből.

Az Air France – KLM erőfeszítéseit elismerte a Dow Jones Fenntarthatósági Index is, amely kilenc egymást követő évben iparági vezetőként pozícionálta a légitársaságot, köszönhetően környezetvédelmi és szociális programjának.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!