A KLM Királyi Légitársaság elkezdte a WhatsApp legújabb funkciójának tesztelését. A légitársaság utasai ezentúl a hivatalos WhatsApp applikáción keresztül is kérhetik jegyeiket és beszállókártyáikat, sőt az alkalmazás ügyfélszolgálati támogatásnak köszönhetően 10 különböző nyelven, 0-24 órában tehetik fel repüléssel kapcsolatos kérdéseiket a légitársaság munkatársainak.

Fotó: AIRportal.hu

A WhatsApp kedden jelentette be, hogy néhány nagyvállalattal közösen elkezdi az új, ügyfélszolgálati funkciójának tesztelését.

Az üzenetküldő applikáció kísérleti programjának célja, hogy segítse a KLM-hez hasonló vállalatok gyors és személyre szabott ügyfélkommunikációját, megkönnyítve ezzel mind a szolgáltató cégek, mind azok ügyfeleinek életét.

Az új funkció egyelőre csak limitált számú országban érhető el, de a WhatsApp rövidtávú céljai között szerepel a szolgáltatás kibővítése.

A KLM jelenleg az első és egyetlen légitársaság a világon, amely kiterjesztette ügyfélkezelési rendszerét az applikáció új felületére is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a KLM a légitársaságok közül elsőként indította el hivatalos WhatsApp fiókját, hiszen az üzenetküldő applikációval közös együttműködésünknek köszönhetően tovább erősíthetjük úttörő szerepünket a légiközlekedés piacán. Jelen akarunk lenni mindenhol, ahol az ügyfeleink a szabadidejüket töltik, így nem volt kérdés, hogy az 1 milliárd felhasználóval bíró WhatsApp-on is ott kell lennünk.

Az innovációval új szintre emeltük közösségi média stratégiánkat, hiszen a WhatsApp fiók által megbízható és pontos tájékoztatást nyújthatunk utasaink s zámára a hét minden napján, a világ bármely pontján” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója az új funkció bevezetése kapcsán.

Az alkalmazásnak köszönhetően a KLM gyorsan és egyszerűen kínál bárhonnan elérhető repülési információkat, a 0-24 órában működő ügyfélszolgálati támogatáson keresztül pedig az utasok közvetlenül is feltehetik kérdéseiket KLM közösségi média munkatársainak. A szolgáltatás jelenleg azok számára érhető el, akik a KLM.com-on keresztül foglalják le repülőjegyeiket, illetve engedélyezik a WhatsApp számára az értesítések küldését.

2009 óta a légitársaság közösségi média jelenléte verhetetlen, több mint 25 millió rajongóval és követővel büszkélkedhetnek. A vállalatot hetente több mint 100 000-en említik a social media oldalakon, ebből 15 000 kérdés vagy észrevétel. A kérdéseket 250 ügyfélszolgálati munkatárs válaszolja meg a hét összes napján, a nap 24 órájában 9 különböző nyelven: holland, angol, német, spanyol, portugál, francia, japán, kínai és koreai nyelven is kérdezhetnek az utasok.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!