Az új applikáció egyelőre még csak teszt-üzemmódban Android készülékeken érhető el, lényege, hogy az utasok beszállókártyájuk mellé a lehető legtöbb, leghasznosabb információkhoz jussanak.
Fotók: KLM

“A KLM Smartwatch applikáció lehetővé teszi, hogy az utasok releváns és naprakész repülési információkat kapjanak egy pillanat alatt. A jövőben azt szeretnénk elérni, hogy a technológiáink olyan innovatív szolgáltatást nyújtsanak, amelyek biztosítják, hogy az utasaink egy lépéssel az utazásuk előtt járnak.” – fogalmazott Tjalling Smit, az Air France-KLM E-Commerce Senior Alelnöke.

Akiknek már van okos órájuk és feltöltik a KLM applikációját az Andorid okostelefonjukra, ellenőrizni tudják a járat áttekintést a KLM Smartwatch applikáción keresztül, rögtön a foglalás után. Emellett pedig indulás előtt 24 órával az utazással kapcsolatos értesítéseket kapnak.

Amint egy utas az amszterdami Schiphol repülőtérre érkezik, azonnal üzenetet kap, hogy mikor, és melyik kapunál kell beszállnia. Az értesítés megnyitásával a többi utazással kapcsolatos információ is elérhető lesz. Indulás előtt egy órával az utasok üzenetet kapnak, amely tartalmazza a beszállókártyájukat, amit a kapunál azonosítanak. Szintén indulás előtt kapja meg az utas az ülésének számát.

Ezzel a vízióval összhangban, a KLM tavaly bemutatta a reptéri navigációs rendszerét, amely az iBeacon technológiára épül, és segít az átszálló utasoknak megtalálni a következő kaput az amszterdami Schiphol reptéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A KLM az okos óra technológia tesztelése során összegyűjti a felhasználói tapasztalatokat. Ezek az információk az Apple Watch applikáció fejlesztésében is segítenek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!