A Malév flottából kivont és régóta a műszaki előtéren tárolt HA-LHB lajstromjelű Boeing 767-27G/ER bal oldali hajtóműve koccant neki egy repülőgép vontató járműnek 2011. november 14-én, nem sokkal 16 óra után.

A HA-LHB lajstromjelű Boeing 767-es, szélestörzsű repülőgépet az ACE hangárhoz tartozó műszaki előtérről vontatták le délután a közeli hajtóművezőnél található repülőgép állóhelyek egyikére. Az ACE műszaki előtérről az Alfa1 jelű gurulóútra történő kikanyarodás közben a vontatást végző járművet és a repülőgép orrfutóját összekötő vontatórúd csapszege eltörött és a repülőgép “elszabadult”.

Update: Fotók az összetört gépről itt

Információink szerint a vontatást végző jármű vezetője amint ezt észlelte, hogy a repülőgép kontrollálatlanul gurul tovább a lejtős gurulóút-csatlakozásnál, azonnal lefékezte a vontató járművet. Azonban a Boeing 767-est már csak az állította meg, hogy a repülőgép bal oldali hajtóműve a vontató járműnek ütközött. A bal oldali hajtómű belépő éle beszakadt és a vontatóban is károk keletkeztek.

A HA-LHB Boeing 767-27G/ER repülőgép:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nem ez az első koccanás a mai napon Ferihegyen

Amint azt korábban az AIRportal.hu megírta az S7 – Siberia Airlines orosz légitársaság VP-BNG lajstromjelű, Boeing 737-83N típusú gépe szerelésre érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, az Aeroplex (ACE) műszaki bázisára, hétfőn, nem sokkal déli 12 óra előtt. A Boeing 737-es alacsony sebességgel gurult be (saját hajtóműveivel, marshaller felvezetéssel) az ACE hangárhoz tartozó műszaki előtérre, amikor wingletje nekiütközött az ott parkoló, szintén szerelés alatt álló Norwegian Air Shuttle Boeing 737-8Q8, LN-NOD lajstromjelű repülőgép vízszintes vezérsíkjának.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!