A reggeli sűrű köd miatt két repülőgép személyzete döntött úgy, hogy nem száll le a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a repülőteret működtető Budapest Airport helyettes szóvivője szombaton az MTI érdeklődésére.

Kurucz László elmondta, tudomásuk szerint az Air France Párizsból érkező gépe Bécsben szállt le, míg a cseh légitársaság Prágából érkező gépe visszafordult. Hozzátette: további három repülőgép a légtérben várakozott, 20-40 perces késéssel szálltak le.

A helyettes szóvivő közölte, a reptéren oszlik a köd, egyre nagyobb a látótávolság, további késésekre nem számítanak. A repülőtér normál módon működik. Kurucz László arra kérte az érintett járatok utasait, hogy a további teendőkről érdeklődjenek légitársaságuknál.

A szombat esti órákra is jelentősen csökkent a látótávolság a repülőtéren, az AIRportal.hu időjárás oldalán megjelent METAR adatok szerint este nyolckor 100 méteres vízszintes és mindössze 30 méteres függőleges látótávolság volt a köd miatt a budapesti repülőtéren.

A köd várhatóan a vasárnap délelőtti órákig nem is oszlik fel a repülőtéren és a nyugodt, szélcsendes időjárás miatt vasárnap este is párás, ködös idő várható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!